terugkeren

Aardappelen met rundergehakt en provençaalse saus in de oven

Aardappelen met rundergehakt en provençaalse saus in de oven

De olijventapenade geeft een verrassende smaak aan de ovenschotel. 

klok
moeilijkheidsgraag recept
Gezondheidsinfoundefined

Ingrediënten

minder weergevenmeer weergeven

Bereiding printen

Warm de oven voor op 200 °C.

Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken.

Maak de tomaten schoon en snijd ze in dunne plakken.

Bak het gehakt in een droge koekenpan gaar en rul. Pers de knoflook er boven uit.

Maak het gehakt op smaak met de Provençaalse kruiden, de tapenade en peper.

Schik in een ovenvaste schaal de helft van de plakken aardappel met daarop de helft van de tomaten. Strooi er wat peper over.

Verdeel het gehakt er over.

Dek dit af met de rest van de plakken tomaat en daarop de rest van de aardappelen.

Los het blokje bouillon op in het heet water.

Schenk de bouillon over de aardappelen.

Dek de schaal af en laat het gerecht in de hete oven in ca. 45 minuten gaar worden.

Bron: Voedingscentrum Voedingscentrum
Haal het maximum uit deze app, maak een gratis account.

Voeg persoonlijke notitie toe

Ook iets voor jou?

Bloemkool in uiensaus met aardappelen en rundsburgers

Rood vlees – grijs

Gestoofde venkel met tomaat, tartaar en aardappelen

Rood vlees – grijs

Biefstuk met aardappelcurry en bloemkoolroosjes

Rood vlees – grijs

Broccoli met pittige sinaasappelsaus

Rood vlees – grijs

Moussaka

Rood vlees – grijs

Ingrediënten

minder weergevenmeer weergeven