Warm de oven voor op 200 °C.
Aardappelen met rundergehakt en provençaalse saus in de oven
De olijventapenade geeft een verrassende smaak aan de ovenschotel.
Warm de oven voor op 200 °C.
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken.
Maak de tomaten schoon en snijd ze in dunne plakken.
Bak het gehakt in een droge koekenpan gaar en rul. Pers de knoflook er boven uit.
Maak het gehakt op smaak met de Provençaalse kruiden, de tapenade en peper.
Schik in een ovenvaste schaal de helft van de plakken aardappel met daarop de helft van de tomaten. Strooi er wat peper over.
Verdeel het gehakt er over.
Dek dit af met de rest van de plakken tomaat en daarop de rest van de aardappelen.
Los het blokje bouillon op in het heet water.
Schenk de bouillon over de aardappelen.
Dek de schaal af en laat het gerecht in de hete oven in ca. 45 minuten gaar worden.
Voeg persoonlijke notitie toe
Bloemkool in uiensaus met aardappelen en rundsburgers
Gestoofde venkel met tomaat, tartaar en aardappelen
Biefstuk met aardappelcurry en bloemkoolroosjes
Broccoli met pittige sinaasappelsaus
Moussaka
ℹ️ Zeker Gezond blijft nog enkele weken online. Op 1 juni 2025 verdwijnen app en website. Meer info? Klik hier